OM STOCKHOLM DISCGOLF ARENA

AFFÄRSIDÉ
Stockholm Discgolf Arenas (SDGA) affärsidé erbjuder kunden ett helt nytt koncept, en helhetslösning av discgolf i en avkopplande trivsam miljö där vi kombinerar en naturupplevelse med socialt umgänge och en mentalt och fysiskt stimulerande aktivitet, där den sportsliga och den estetiska upplevelsen har lika värde. Vi kommer att arbeta för en långsiktig kundrelation genom att erbjuda ypperlig service.

Vi vill att kunden ska få en positiv bild av vad discgolf är för något och vad det kan erbjuda. Vi har ambitionen att erbjuda kvalitet på hela anläggningen till ett rimligt pris. Tanken är att resultatet av detta blir lyx i all sin enkelhet.

SDGA kommer att bli Europas tredje professionellt anlagda och skötta discgolf-bana. Järva Discgolf Park i Stockholm som startades 1995 är den första i Europa och Discgolf Terminalen i Skellefteå den andra.

Järva Discgolf Park är ett företag som drivs på det sätt som vi i grunden tagit erfarenheter från. Vi har kontinuerliga kontakter om uppbyggnad skötsel och drift, som för oss är mycket värdefulla. Idag har Järva Discgolf Park ett genomsnitt på 100 betalande spelare per dag.

VAD ÄR DISCGOLF?
Discgolf kommer ursprungligen från USA, där den började växa fram i slutet av sjuttiotalet. Discgolf är en idrott och rekreationssport inom Svenska Frisbeesport Förbundet (SFF) som ingår i Riksidrottsförbundet (RF).

Discgolf är en snabbt växande sport i Sverige och det är inte utan anledning. Den är lätt att börja med, men samtidigt mycket svårt att behärska. Det är lättillgängligt och billigt. Man kan spela tillsammans med andra eller mot sig själv. Framförallt är det en utmanande och rolig sport för alla åldrar, både flickor, pojkar, kvinnor och män. Alla deltar efter sina färdigheter.

Discgolfens princip är enkel, att spela en discgolf-bana med så få kast som möjligt. Det handlar om att kontrollera en discs flykt mot banans hinder och svårigheter. Parallellen med "vanlig golf" är mycket nära vad gäller upplägg och regler.

MÅL
Målet är att få människor mer aktiva och kunna ge en fantastisk upplevelse för både kropp och själ.

STRATEGI
100 % nöjda kunder
Slimmad organisation med motiverade medarbetare med spetskompetens
Helhetslösningar
Passion
Professionalitet
Personligt engagemang

MÅLGRUPP
Vem som helst kan besöka banan, där den största målgruppen är rekreationsspelare och motionsspelare. Vi kommer också att gå ut till skolor och försöka få in så mycket ungdomar in i sporten. Vi är dock även i högsta grad lämpad för tävlingsspel av bl.a. VM och SM klass, vilka sanktioneras av Svenska Frisbeesport Förbundet (SFF) som ingår i Riksidrottsförbundet (RF).

UTVECKLING
SDGA är ett företag som förutom driften av discgolfbanan vid Högdalstoppen arbetar för att utveckla sporten discgolf. Detta kommer att bli Europas tredje professionella discgolfanläggning och utvecklas till en av de modernaste i världen.

FÖRVALTNING
2004 startade vi upp ett Handelsbolag som kommer att driva anläggningen. Företaget har ett samarbete och nyttjanderättsavtal med Stockholms Stad om användandet av marken. Vi kommer att hålla rent och snyggt samt skapa en avkopplande miljö där människor kan ta det lugnt.

PERSONAL
Martin Sillén har mer än 10 års erfarenhet av discgolf som spelare, tävlingsarrangör, företagskickoffer mm. Företaget kommer på sikt att ha 2-3 säsongsanställda, samt konsulthjälp från diverse företag.

MILJÖ
Planering, drift och underhåll sker med miljöhänsyn. Vi är ett miljövänligare alternativ jämfört med många andra typer av idrottsanläggningar. Vi erbjuder rekreation i en behandlad naturmiljö. Målet är att utgå från de givna förutsättningarna och skapa en anläggning som medför liten eller ingen påverkan av natur och miljö.

UTRUSTNING
Vi kommer att använda oss av professionella maskiner för underhåll av anläggningen.

PARKERING
Parkering finns tillgängligt för ca: 100 bilar.

CAFÈ
Caféet kommer att vara mycket enkel och bestå av en omgjord container första åren, containern kommer även att användas som redskapsbod. Det kommer att finnas uteplats med bord, stolar och parasoll.

BANINFO
Anläggningen är en 18-hålsbana där alla 18 utkast är grusade. Informationstavlor kommer att finnas runt banan samt vid containern. Det kommer att finnas ett övningsområde vid containern.